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Monday, 9 September 2013

Fried Chapatis / Roti (तली हुई रोटी)

Leftover Chapatis are headache for us, so lets make it interesting by frying it. Which can be used as a tasty snack in the evening or at tea time.


Click here to watch this recipe video in English language

Ingredients for fried roti:

  • Leftover Chapati / Roti
  • Salt - To taste
  • Red Chilli Powder - To taste
  • Oil or Ghee - To Deep fry



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Method for fried roti:
  1. Put on a burner and place pan with oil in it to heat.
  2. Tear the chapatis / roti into four to six pieces with the help of hands.
  3. Once the oil is heated, put the chapati pieces one by one and deep fry it until its color turns light brown. 
  4. Take out the fried chapatis in bowl and switch off the burner.
  5. Sprinkle red chili powder and salt over the fried chapatis. Mix then well.
  6. Fried chapatis are ready to be served. Enjoy it with breakfast or evening tea.
Tip:
  1. Store the fried chapatis in air tight container and enjoy for 7 days. 

तली हुई  चपाती बनाने की  सामग्री :
  • ठंडी रोटी
  • नमक - स्वाद के अनुसार
  • लाल मिर्च - स्वाद के अनुसार
  • तेल - तलने के लिए 
तली हुई  चपाती बनाने की विधि:
  1. रात की बची हुई चपाती / रोटियों को हाथों की सहायता से चार से छः टुकड़े कर लें। 
  2. कढ़ाई में तेल गरम करें, गरम तेल में एक - एक कर के चपातियों के टुकड़ो को हल्का सुनहरा होने तक तले और एक बर्तन में निकाल लें। 
  3. तली हुई चपातियों पर हल्का सा लाल मिर्च पाउडर और नमक छिड़ककर अच्छी तरह से मिला ले। 
  4. इन तली हुई स्वादिष्ट चपाती का गरमा गरम चाय के साथ लुफ्त उठाए। 
नोट:
  1. इन चपातियों को एयर टाइट बर्तन में रखकर सात दिनों तक इनका लुफ्त उठाए। 

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