Leftover Chapatis are headache for us, so lets make it interesting by frying it. Which can be used as a tasty snack in the evening or at tea time.
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Ingredients for fried roti:
Method for fried roti:
- Leftover Chapati / Roti
- Salt - To taste
- Red Chilli Powder - To taste
- Oil or Ghee - To Deep fry
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- Put on a burner and place
pan with oil in it to heat.
- Tear the chapatis / roti
into four to six pieces with the help of hands.
- Once the oil is heated, put
the chapati pieces one by one and deep fry it until its color turns light brown.
- Take out the fried chapatis
in bowl and switch off the burner.
- Sprinkle red chili powder
and salt over the fried chapatis. Mix then well.
- Fried chapatis are ready to
be served. Enjoy it with breakfast or evening tea.
Tip:
- Store the fried chapatis in air tight container and enjoy for 7 days.
तली हुई चपाती बनाने की सामग्री :
- ठंडी रोटी
- नमक - स्वाद के अनुसार
- लाल मिर्च - स्वाद के अनुसार
- तेल - तलने के लिए
तली हुई चपाती बनाने की विधि:
- रात की बची हुई चपाती / रोटियों को हाथों की सहायता से चार से छः टुकड़े कर लें।
- कढ़ाई में तेल गरम करें, गरम तेल में एक - एक कर के चपातियों के टुकड़ो को हल्का सुनहरा होने तक तले और एक बर्तन में निकाल लें।
- तली हुई चपातियों पर हल्का सा लाल मिर्च पाउडर और नमक छिड़ककर अच्छी तरह से मिला ले।
- इन तली हुई स्वादिष्ट चपाती का गरमा गरम चाय के साथ लुफ्त उठाए।
नोट:
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